מעבר עיר..

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 03/07/13 16:36 כה בתמוז התשעג

שאלה

שלום שמי ... ושאלתי היא ככה יש לי בעיה עם בעלי וההורים שלו הוא תמיד מקשיב להם כל מה שהם אומרים לו זה קדוש תמיד הולך אליהם וזה פוגע לי בשלום בית כל יום אנחנו רבים בגלל זה ...אני מאוד מעוניינת לעבור עיר אני מעיר בדרום ורוצה לעבור לצפון לנהריה כמה שיותר רחוק מהם יותר טוב האם כדאי לי??? בתודה רינת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

מעבר דירה היא אפשרות שקיימת תמיד בחיי בני הזוג, אך אסור שזה יהיה בדרך של הסתרת האמת. עלייך לבוא לבעלך ולדבר איתו בכנות בעת שאינכם במריבה על הנושא, אלא סתם כך באמצע ארוחת ערב למשל. עלייך לומר לו כיצד את מרגישה בקשר ליחס שלו להורים שלו, ולנסות להסביר לו את הצורך שלך במעבר דירה כדי לצמצם את החיכוך. נסי ככל הניתן שהשיחה לא תעבור לטונים צורמים ולמריבה, אלא לשיחה שמטרתה לפתור בעיה שמשמעותית עבורך.
גם אם אתם רבים על כך הרבה, זה לא אומר שבעלך מבין את המצוקה שלך. שיחה פתוחה, והצבת האפשרות למעבר על השולחן, יכולה להבהיר לבעלך עד כמה המצב יש צורך לפתור את העניין.
יכול להיות מצב שהבהרת המצוקה שלך בפני עצמה תפטור את הבעיה, ותביא לשינוי שיהיה רצוי מבחינתך. יתכן שתמצאו פתרון אחר שלא כרוך במעבר דירה.

יחד עם ההבנה לצורך שלך], חשוב שתתני מקום גם לצורך של בעלך, ואת הקושי שלו בניתוק מההורים שלו. הניתוק הזה הוא הכרחי בסופו של דבר, "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו, ודבק באשתו", אך נתינת המקום גם להוויה הפנימית שלו היא חשובה מאוד.

שתצליחו להתגבר על המכשולים בדרך לזוגיות בריאה ואוהבת.

אריאל
(המשיב אינו רב)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן