מס' שאלות

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 29/11/03 14:49 ד בכסלו התשסד

שאלה

מדוע שמים טלית בתפילה של שבת?

האם באמת אסור להביט בברכת כהנים? אם כן אז למה?

מה מקומן של כלי הנגינה כשאנו מהללים את ה', מה הצורך בפרוט הכלים?

תשובה

שלום וברכה

מי שמתעטף בטלית ביום חול מתעטף אף בשבת. אם מדובר בחזן מפני כבוד הצבור או באדם שמתעטף למנהג מסויים מגיל מצוות ולמנהג אחר משעת הנשואין.אין חילוק בין שבת לחול.
אסור להביט על הכהנים בשעת הברכה מפני ששכינה בין אצבעותם. עיקר האיסור הוא בשעת הברכה בבית המקדש והמנהג גם כיום בשעת התפילה או כדי שלא נסיח את דעתנו מהברכה או זכר למה שהיה נהוג במקדש (שולחן ערוך סימן קכ"ח סעיף כ"ג ובדברי המשנה ברורה שם)
מקומם של כלי נגינה היה בבית המקדש בשעת הקרבת הקרבנות או בשעת התעניות וכו'

בברכה
מאיר נהוראי