מ"ס שאלות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 21/10/11 00:31 כג בתשרי התשעב

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב יש לי 2 שאלות ואשמח לקבל תשובה מהרב

לאחרונה שמעתי שישנה תמונה של רב בשם ישעיה בן משה ואומרים שמי שטולה את התמונה שלו בפתח הבית זה סגולה להרחקת עכברים ועכשיו היה לנו תקופה בבבית שהיו נכנסים עכברם והציעו לנו את התמונה ועכשיו כל מי שנכנס אלינו לבית ורואה התמונה מתמלא קצת כעס כי הם טוענים שזה ביזוי וזה מה שהתורה שלו שווה להרחיק עכברים וחשבתי על זה וזה נראה אולי קצת הזוי אבל מלא אנשים שמים את התמונה הם טוענים שצריך להוריד את זה ולגנוז ואני רוצה את תשובת הרב בנושא האם הרב יודע אולי מה המקור של זה ? האם זה באמת קצת ביזוי או שאולי באמת אין בזה עניין כלל???.....

שאלה 2 : מדי ערב שבת הייתי נוהגת ללכת לבית כנסת ומאחר ולאחרונה ב"ה התחילו להגיע להתפלל בנות מתחזקות ואני התחלתי להפסיק ללכת מכיוון שהם לא מגיעות כ"כ בצניעות אם חצאיות נורא נורא קצרות ואני מוצאת את עצמי מתפללת עמידה מול הזוועה הזאת אז התחלתי להפסיק ללכת לא חלילה אני לא שופטת אף אחד פשוט לא הרגשתי נח להתפלל ככה אז אני נשארת בבית ערב שבת במקום ללכת לבי"כ ואימי לפעמים אומרת לי מה קרה הפסקת ללכת ואני לא אמרתי לה כדי שלא ייצא לשון הרע האם זה בסדר שהפסקתי ללכת ערב שישי וזה אפשרי להתפלל בבית ביחיד את התפילה של ערב שבת כי אני מאוד אוהבת את התפילה

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,
1. לא שמעתי, ובאמת זה נשמע לא מתאים, לשים תמונה של מישהו כדי לגרש עכברים.
2. יש פתרון שלישי והוא ללכת לבית כנסת אבל לעמוד במקום צדדי כך שלא תהיי ליד הבנות האלה.
במקביל, לראות את החיוב בזה שלמרות שהן עדיין במצב רוחני בו אינן מרגישות את הקלקול שבלבושן, הן החליטו להתחזק, לבא לבית הכנסת ולהתפלל. (אני מניח שלהן אין אטמא ששואלת למה לא הלכת לביהכנ"ס??)
אם מתוך ראיה כזו, תזכי גם להיות חברה של מישהי מהן, תוכלי בבא הזמן גם להסביר להן, איך נכון להתלבש ובפרט במקום קדוש ובשעת תפילה.
בהצלחה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן