מס רכישה - דחוף מאוד !

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 04/12/12 09:51 כ בכסלו התשעג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה למעלת הרב שליט"א

יש לי עניין רציני שאני לא יודע מה לעשות ואני פונה אליך בתקווה שתעזור לי .

קניתי דירה להשקעה . מאחר ויש לי דירה ישנה ולכן הרשויות שלחו לי טופס לתשלום מס רכישה בגלל דירה הזו שקניתי עכשיו בשביל השקעה

הסכום גבוה - 20 אלף ש"ח .

עו"ד הסביר לי כך - אם אמכור את דירתי הקודמת תוך שנתיים מהיום אז אני פטור מלשלם מס רכישה . אבל המס יהיה צמוד מדד וגם נושא ריבית שאני אצטרך לשלם אם אבחר לחכות .

עו"ד אמר לי עוד דבר - אם אשלם עכשיו את המס . אז אם במידה ואמכור את דירתי הישנה תוך שנתיים - אז המדינה תחזיר לי את המס בתוספת הצמדה למדד וריבית .

ועתה לעצם השאלה - אם אשלם עכשיו את המס . ואם אמכור את דירתי הקודמת במהלך השנתיים הקרובות . אז המדינה תחזיר לי את המס בתוספת הצמדה למדד וריבית . האם הדבר מותר ?

הנושא דחוף ביותר כי אני צריך להחליט אם לשלם מס עד מחר .

תודה מראש

בברכת התורה

תשובה

שלום וברכה!

הדבר מותר וזה מכמה סיבות: א. למדינה יש היתר עסקה, ב. מדינה אינה אדם פרטי ולא גוף כלל, אז אין בעיית ריבית כ"כ. ג. מדובר בצ'ופר חיובי או שלילי בהתאם לפעולות שלך שהמדינה רוצה לעשות כדי להלחם בבעיית הנדל"ן ולא באמת ריבית.

בברכה,

חיים בריסק