שאל את הרב

מספר שאלות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/07/11 16:52 טז בתמוז התשעא

שאלה

לכבוד הרב שלום,

יש לי כמה שאלות:

1. האם אמא יכול לברך את הילדים שלה בקידוש ביום שישי? (כשאין אבא ברקע. וגם האמא עורכת את הקידוש)

2. אדם שאין לו הכנסה והוא בכל זאת תורם הוראת קבע בסכום קטן, האם כשמתקשרים אליו ומבקשים שיתרום עוד האם הוא צריך לתרום?

3. אני בן 17 ואני קורא בזוהר 1-3 עמודים בכל יום ולפעמים (אם אני יכול) אני קורא את פרשת השבוע בזוהר,

אך אני לא קורא את הפרושים כי אני לא יודע אם מותר לקרוא אותם או אם יש מקומות שאסור ללמוד או לקרוא את הפרושים.

וגם קראתי במקום אחר שמי שקורא את הזוהר בארמית ולא מבין נחשב כאילו קרא ולמד אפילו שלא קרא את הפרוש (כך כתב הגאון החיד"א ז"ל בספרו עבודת הקודש) האם זה נכון לנהוג כך?

אז האם מותר (והאם כך עלי לנהוג) לקרוא את הזוהר בארמית קודם ואת הפרוש לאחר מכן, או שאני אמשיך לקרוא בלי פרוש ואסתמך על דברי הגאון החיד"א ז"ל ?

4. אני התחלתי ללבוש תלית קטן, המוכר בחנות אמר לי שכדי לי (בגלל שאני מתחיל) ללבוש תלית קטן שהיא כמו גופייה (שהיא עשוייה מכותנה).

לאחר זמן מה לא שמתי לב וכנראה משהוא חד עשה לי חור בכתפייה של התלית (החור קטן מאוד בגודל של חצי סנטימטר והוא קרוב לצווראון של התלית).

התלית נחשבת פגומה ואסור להשתמש בה?

ואיך קובעים אם תלית היא פגומה?

בתודה רבה מראש, עידן.

תשובה

שלום

א.כן

ב.יעשה כחכמתו, אין חובה

ג.לא לקרוא פירוש. רק את מילות הזוה"ק, והן תשפענה עליך השפעה סגולית. פירוש הזהר מיועד לגדולי ת"ח.

ד.אין בזה בעיה, זה לא נקרא פגום. הבעיה מתעוררת כשיש קרע גדול

חזק ואמץ בדרכך

כתבות נוספות