מסכת סוכה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 30/06/05 22:59 כג בסיון התשסה

שאלה

הגמרא במסכת סוכה מתחילה במספר איסורים (כגון:גובה כמה דפנות וכו'...)

כשאתה רוצה להסביר לאדם לגבי משהו חדש אתה לא רוצה להתריע אותו, ולומר לו, כל מיני דברים אסורים, אתה תדבר איתו בלשון קצת יותר עדינה.

לעומת זאת הגמרא מתחילה מיד באיסורים, וזה מרתיע קצת, אז מדוע היא עושה זאת?

תודה מראש אבישי !

תשובה

שלום וברכה

כוונת הגמ´ היא להגדיר מהי סוכה: מה הגובה שלה, וכמה דפנות יש לה, מאיזה חומרים מותר לעשות אותם וכיו"ב.
הגדרת הגובה כוללת גם תשובה לשאלה מה הדין כאשר עשה סוכה גבוהה מדי.

שאלתך מזכירה את שאלת הגמ´ בתחילת המסכת, מדוע לא כתבה המשנה (כמו במבוי) שאם הסכך גבוה מדי יש להנמיכו.
תשובת הגמ´ היא שדין סוכה הוא דין מן התורה ולא מדרבנן, ועל כן חשוב להבין את חומרתו.