מסירת שטחים מארץ ישראל

חדשות כיפה הרב אייל קרים 29/05/02 02:57 יח בסיון התשסב

שאלה

האם מותר למסור שטחים מא"י במצב של פיקוח נפש?

תשובה

על שלוש עבירות נאמר יהרג ועל יעבור: שפיכות דמים, גילוי עריות ועבודה זרה. בנוסף לשלושת עבירות אלו, ישנה מצות ישיבת ארץ ישראל, שגם עליה נצטוינו למסור את הנפש, ויהודים בכל הדורות אכן מסרו את נפשם לעלות לארץ ולהאחז בה, על אף הקשיים הפיזיים והרוחניים שנצבו בדרכם.
הרב קוק מסביר בספר משפט כהן (עמ' שכז), שמלחמה במהותה כרוכה בסכנה, ואעפ"כ נצטוינו מפי רבש"ע דרך משה רבינו ויהושע תלמידו, לרשת את הארץ, ומצוה זו נוהגת בכל הדורות.
ומאחר שלכתחילה מצוה להכנס למצב של פקוח נפש וסכנה, למען ישוב הארץ, ממילא ברור שאסור למסור חלקים מן הארץ, מה שמחליש את אחיזתנו בארץ, ומגדיל עוד יותר את הסכנה.