מסיבת הודאה-דחוף!!

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 11/11/06 19:57 כ בחשון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

בהמשך לתשובתך על שאלתי אם אני צריכה לומר הגומל על כמעט תאונה, השבת שאין לומר הגומל, אלא להודות לה' ולתת צדקה, והוספת שיש לקיים מסיבת הודאה צנועה, שאלתי האם יש בכך חובה של קיום מסיבת הודאה צנועה, ואם כן, מה בדיוק צריך לעשות, ועם כמה אנשים? צריך מנין? או שאפשר משו משפחתי?? והאם אפשר לעשות זאת ביחד עם סעודת ראש חודש ?

תודה רבה!

תשובה

שלום
אין חובה לערוך סעודת הודיה, לפיכך אין חובה להקפיד על מנין וכדומה. אך זו הנהגה ראויה לפרסם את התודה לה' בקרב מכרייך. בודאי שניתן לעורכה עם סעודת ר"ח

בברכה
אלישע פיקסלר