מסובך מידי לתמצת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/09/15 22:58 כא באלול התשעה

שאלה

בעלי גילה לי בסודי סודות שהוא לא מאמין ורק עושה הצגה כלפי חוץ (אם כי נשאר ישר ונאמן ושומר על כשרות בבית וכו' וכמו שאני מכירה אותו אני סומכת עליו).

האם הוא יכול להוציא אותי בקידוש כשהוא אינו מאמין במה שהוא אומר?

איזה בעיות הלכתיות נוספות יכולות להיות?

אני בלחץ נפשי עצום מזה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אכן ידיעה כזאת באמת מלחיצה מאוד.
שאלת הקידוש היא שאלה נקודתית. יש כאן בירור כללי יותר אודות הקשר ביניכם. חשוב לי להדגיש זאת כדי לתת מקום ללחץ, לקושי ולמתח שלך.
בעקרון חשוב שתשארי 'עזר', אל תתנגדי לבעלך, אל תקשי עליו, תאמרי לעצמך שזו השעה שהזוגיות צריכה להביא את עצמה לדידי ביטוי מקסימלי, החיבור הנפשי והרגשי ביניכם צריך להתגבר על כל קושי.

את מעידה על כך שבעלך אדם הגון, אני מאמין שהזוגיות שלכם טובה, לכן צריך שהבירורים האישיים והרגשיים יהיו ביחד, לגמרי ביחד.
תבקשי ממנו לפתוח לכל הרוחב את כל הנושאים: האמוני, הרגשי ובוודאי כל מרכיבי המשמעות הזוגית.

אתם צריכים להיות שותפים מלאים למה שעובר עליו ולמה שעובר עליך. צריך להיות בקשר איכותי שגם השאלה אודות הקידוש תתברר ביניכם.
חשוב שהוא ישתף אותך בדברים שהביאו אותו למצב הזה, חשוב שאת תביני אותו, גם אם אינך מסכימה אתו.
מכאן צריך למצוא דרכים להמשיך את הזוגיות המלאה, השמחה והאוהבת גם בנסיבות הללו.

לעצם השאלה של קידוש - עייני בקישור לתשובה של הרב דוד לוי. הוא מציע גם פתרון מעשי.
https://www.kipa.co.il/ask/show/215333-קידוש-ע´´י-חילוני-בבקשה-דחוף