מניעת הריון בין לידות (די דחוף,במחילה)

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 24/05/05 12:58 טו באייר התשסה

שאלה

במזל טוב נולד לנו בן ראשון לפני כחודש, ובעזרת ה רוצים ללדת ולגדל עוד הרבה ילדים. אשתי עדיין לא התאוששה מהלידה הן מבחינה רפואית והן מבחינה רגשית, וככל הנראה יקח מספר חודשים(5-6) עד שיעלה לה הברזל ותהיה מוכנה להריון שני. רופא הנשים של אישתי טוען שלא כדאי להכנס להריון בתקופה של מינימום שנה מאז הלידה האחרונה(טוען שזו גישת הרפואה) אך אנחנו לא רוצים לחבות יותר מדי זמן. שאלתינו היא האם מותר לאשתי לקחת כדורים לתקופה של כ5-6 חודשים עד שתהיה מוכנה להרות שוב, ואם לא, אז מה ההדרכה? בתודה מראש משה

תשובה

שלום רב
נראה לי שאין בעיה כלל לקחת כדורים לחצי שנה ואח"כ לבדוק שוב את מצבה הבריאותי והנפשי ולהחליט .