מניין

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/03/09 11:08 כט באדר התשסט

שאלה

האם חייבים שכשמתחילים את חזרת הש"ץ (במנחה ושחרית) ו קדיש (בערבית) שיהיה מניין שסיים את תפילת העמידה, או מספיק שיהיה בחדר 10 מתפללים(גם אם חלקם באמצע צפילת עמידה...)?

האם יש חיוב ממש שעשר יענו "אמן" או שזה לא מעכב?

תודה

תשובה

בשחרית במנחה ראוי שיהיו עשרה עונים אמן.
בשעת דחק גדולה ניתן להסתפק בפחות כמו שכאשר הכהנים יוצאים ליטול ידיהם במנין מצומצם - קטן מספר העונים אמן.
יש חובה על כל אחד לענות אמן ועל שליח הציבור לעשות ככל יכולתו כולל להמתין שתשעה נוספים יסיימו את תפילתם לפני חזרת הש"ץ.

בתפילת ערבית אין 'חזרת הש"ץ' ולכן אם יש מתפללים שהם עדין בתפילת העמידה ולא אפשרי להמתין להם מספיק שששה יענו אמן והאחרים ימשיכו את תפילת הלחש שלהם.

יקבל ה' תפילותינו
דוד לוי