מנהג עירק

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/06/12 21:46 יג בסיון התשעב

שאלה

שלום רב,

אני ממוצא עירקי, נהוג אצלנו לאחר הקידוש בערב שישי, שאבי מברך המוציא לחם מן הארץ ואוכל חתיכה מהחלה ולאחר מכן הוא בוצע את החלה ונותן לכל אחד/ת מאיתנו חתיכה ביד ותוך כדי זה הוא מברך אותנו "יברכך ה' וישמרך יאר ה' פניו אליך ויחונך ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום..." ,לפני מספר ימים נודעתי על כך שזה מנהג אבלות ואסור לתת לחם ביד אך אבי טוען שכך נהגו אבות אבותיו בעירק וחוץ מזה הוא טוען כשהוא מחלק את החלה תוך כדי ברכה ולדעתו אם הוא לא היה מברך ורק נותן את החלה ביד הרי שיש בזה מן ההגיון שזה מנהג אבלות.

האם יש צדק בדברי אבי,

אנחנו מאוד נשמח לקבל תשובה מרב ספרדי

תשובה

שלום לך

זה מנהגם של יהודי בכמה קהילות וראוי שימשיכו במורשת אבותם ולא לחשוש חששות מיותרים.

קבל בשמחה את דרכי מעשי אביך ובביתך תנהג כפי שתרצה.
(אני מציע לך להמשיך במסורת זו)

יותר חשוב מכך שתתרגל לא להקשות קושיות כאלו על מנהגים של אביך זה עלול לגרום לך לעבור על איסור תורה חמור של כיבוד הורים.

בברכה דוד לוי