שאל את הרב

מנהגי יום הולדת שמח!

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 03/07/09 12:49 יא בתמוז התשסט

שאלה

בס"ד

שלום! יש לי יום הולדת 17 השבוע - מזל טוב!:))

השאלה שלי היא כזאת: יש משהו שהתורה ממליצה לעשות ביום הולדת? אני כל שנה חוגגת בצורות הכי מקוריות, השנה אני רוצה לעשות משהו יותר פשוט , פנימי, משהו מהתורה - חשבתי ללכת לתרום דם (כי מותר לתרום דם מבחינה חוקית רק מגיל 17)אבל אני כמעט בטוחה שהתורה מדברת על משהו שמתאים לעשות לכבוד היום הולדת..!!

מזה תודה- אתם תמיד עוזרים לי ולכולנו!! שה' יברך את כולכם!

ד"א שמעתי שלאדם, ביום הולדתו יש כח רב יותר לברכה שלו? זה נכון?

תודהה :))

תשובה

שלום אורית,

מזל טוב ליום ההולדת. יהי רצון שהקדוש ברוך הוא ישלח לך ברכה בשנה זו ולשנים רבות.
בתורה שבכתב אין אזכור ליום הולדת כיום שיש ליהודי לציין באופן מיוחד. אבל אני חושב שיש לקבל את המנהג של חב"ד בעניין.
א.יום ההולדת הנו ראש השנה פרטי. כמו שבראש השנה נברא אדם הראשון ועל כן יש לכולנו לערוך חשבון נפש על חיינו, להסתכל אחורה לשנה שעברה וקדימה מתוך התחזקות לשנה הבאה, כך אנחנו, כל אחד לחוד, ביום ההולדת הפרטי.
ב.כדאי לעשות התוועדות עם חברות. להזמין אותן לסעודה צנועה, לשיר יחד, לשוחח יחד על עניינים שבנפש שמעסיקים אותך בחייך ובעבודת החיים שלך לפני ה' ושהחברות יברכו אותך דרך דברי תורה אישיים שיגידו.
בברכה, דוב ברקוביץ

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות