שאלה
הרב שלום!
אני בן 16, לומד בישיבה ומדריך בעזרא.
בדרך כלל בחופש הגרעין שלנו בסניף מארגן מנגלים ביחד. יש לי עכשיו התלבטות קשה האם ללכת או לא ללכת, מצד אחד אני אישית לא חושב שזה טוב לעשות את המנגלים האחה, אבל מצד שני אני לא רומה להיות אגואיסט כלפיי החברים שלי ולדאוג רק לעצמי.
ידוע לי מה שהרב שרלו אומר שחברה מעורבת צנועה מותרת ורציתי לשאול אם יש מקום שאני יילך למנגל וינסה לדאוג שבאמת תהיה צניעות.
נ"ב, כל החברים שלי והבנות אצלנו לומדים בישיבות ואולפנות והם אנשים צנועים מאוד ורוב הסיכויים שתהיה צניעות במנגלים.
תשובה
ב"ה
ברכה ושלום.
השאלה היא לא האם האירוע יהיה צנוע או כלשונך "יהיה שם צניעות" .ברור לי שהכל יהיה צנוע במובן הרחב של המילה הבגדים ,הדרישות ,הפרודוקטים רמת האוכל, הכל יהיה בצניעות. מצויין.
לדעתי השאלה היא על האווירה שתהיה שם .ועל חוסר היכולת לביטוי עצמי.
כשעושים מנגל ביחד בנים ובנות יש לזה מטרות.
אחת המטרות זה לגבש את השבט או את הסניף וליצור אווירה של חברות וידידות ועזרה והיכרות וכ"ו.
ואם זו אחת מהמטרות הרי שחייב להיות קירוב דעת "עד הסוף" ואז אולי האווירה יכולה (בלי ששמים לב )להיות אווירה של "מושב ליצים" ובמקום להתעסק במנגל או באוכל אז בעצם מתעסקים אחד בשני ונסחפים לשחנש"ים אל תוך הלילה ובעצם גם לימים ולילות הבאים כי[ מתוך מפגש כזה צומח קשר.] (אם היה מדובר במלאכים אז אולי לא היה צומח קשר..) ואז אתה צריך להביט קדימה (רק 2 צעדים ) ולשאול את עצמך על המטרה הזו . האם כדאי להכנס לקשר כעת.
נקודה נוספת היא שקשה מאוד להיות משוחררים ["עד הסוף"] מפני שיש מגבלות בעצם המפגש המשותף למשל הבנות שירצו לשיר ולרקוד ולהשתגע לא יוכלו והבנים אולי מצידם יהיו חסומים (או לא אמיתיים) צא וראה מה בין ריקודים בחתונה כשיש מחיצה ואתה או את רוקדים עד כלות... לבן מציאות שאין מחיצה והריקודים הם לא אמיתיים ולא עד הסוף .
לדעתי לא כדאי לך להתבדל אלא [להשפיע מבפנים] אתה צריך ליצור קבוצה של כמה חברה שתדבר על העיניין הזה .ואולי כדאי לערוך עליו דיון ואולי כדאי לשאול את הרב שאתם שואלים בדרך כלל ולהאיר את צדדי הספק באופן ציבורי. בקיצור לא לשקוד על השמרים אלא לעשות.
וגם אם בסופו של תהליך דעתכם לא תתקבל אז אל תתיאשו ותקוו שעוד יום יבוא...ובנתיים תרוממו את השבט או הסניף ביותר רוחניות יותר קדושה יותר טהרה יותר כוונה בתפילה יותר לימוד תורה יותר גמילות חסדים .והבא לטהר מסייעין בעדו.
עיין גם בתשובתי "דעת הרב קוק על חברה מעורבת" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13301
בהצלחה,
עוזיאל
.
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם