ממזרות

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 04/07/06 21:55 ח בתמוז התשסו

שאלה

בס"ד.

שלום לכבוד הרב.

לפני מספר ימים פורסמה פה שאלה של אישה בת 43 שטוענת שהיא ילדה ילד לגבר שנשוי עם אישה אחרת,ובשאלה היא מתלבטת אם לרשום את האיש כאביו הביולוגי של הילד,מאחר והיא פוחדת שהילד יהיה פסול-חיתון.

הרב שאותו שאלה השיב שהילד כלל לא יהיה פסול-חיתון ולכן אין לה מה לדאוג...

תמהתי על הידיעה הזאת,מאחר שזה ילד מיחסים אסורים.

בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה
לא ראיתי את השאלה שעליה מדובר ולא ברורים לי כל הפרטים, אך אומר את הכלל בענין כפי שנפסק להלכה (אע"פ שישם דעות נוספות של תנאים).
ממזר אינו כל ילד הבא מיחסים אסורים, הרי גם יחסים בין בני זוג נשואים כאשר אין האשה שומרת טהרת משפחה הם אסורים באיסור כרת ובכל זאת אין הילדים ממזרים.
רק כאשר העונש שנקבע בהלכה על יחסים כאלו הוא "מיתת בית דין" הולד ממזר, וזה במקרה שהאשה נשואה או כגון אחות אשה אע"פ שהיא רווקה ועוד קשרים אשר נקבעו בתורה בגדר זה.
בברכה