מלחמת מצווה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 03/12/02 17:59 כח בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, בהמשך לשאלתי ולתשובתך בענין שבויה יפת תואר, לא הבנתי משהו -

מה זאת אומרת, שמלחמת ישראל, בין אם מצוה או רשות, היא מצוה? האם כל מלחמה שמדינת ישראל תפתח בה היא מוצדקת, לא משנה לשם מה? אם ישראל תרצה לשעבד, למשל, את קפריסין, זה יהיה מוצדק? ואם ישראל תרצה להלחם במדינה כלשהי בשביל להשתלט לה על המשאבים הטבעיים, זה מותר?

אני תמהה, איך זה יכול להיות. הרי התורה מדברת על צדק ושלום, אז איך זה, שלפי מה שאתה מסביר, שאר האומות, המלחמות שלהן לא מוצדקות, ואילו מלחמות ישראל מוצדקות?

בתודה מראש על התשובה

תשובה

שלום

עד היום כל מלחמותנו היו מלחמות מצוה. אם ישראל תרצה לשעבד מדינה כלשהיא, סתם, זה יהיה אסור. אבל להשתלט על משאביה הטבעיים לצורכי בטחלן המדינה, מותר.

שלום

איל קרים