שאל את הרב

מלחמת גוג ומגוג

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/09/12 02:39 ה בתשרי התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.. רציתי לשאול כמה קרובים אנחנו למלחמת גוג ומגוג... אני עצמי מרגיש שזה קרוב מתמיד. האם הרב מאמין שעוד השנה (2012) תהיה המלחמה? ובמה עדיף להשקיע לבחינות הבגרות או בתורה ומצוות? ההורים הבטיחו שמה שאני יבחר זה יהיה בסדר מבחינתם.. אני אישית מאמין שצריך ללמוד רק תורה ומצוות.. אבל עם הגאולה וימות משיח עוד רחוקים מאיתנו אז למה לא ללמוד לבגרויות? שנה טובה !

תשובה

שלום לך

גם אם זה היום - יש להקדיש ללימוד בסדרי הקיימים.

אנו מצפים בכל יום לביאת משיח צדקנו והרמב"ם מסביר שאחרי בואו עולם כמנהגו נוהג ונצטרך רופאים ואנשי תעשיה וכד' וההבדל היחידי שאומות העולם לא השתעבדו בנו.

לכן הדרך הנכונה היא לסיים מה שאתה עושה כעת, בינתיים נצל כל רגע פנוי ללימוד תורה ואם אתה מתאים וראוי תוכל לאחר מכן להקדיש חייך ללימוד תורה, ואם לא תצליח בכך תוכל לשוב ולהתקדם בעולם המדע והעשיה

גמר חתימה טובה דוד לוי
098987548

כתבות נוספות