מכנסיים מתחת לחצאית

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 11/06/04 15:40 כב בסיון התשסד

שאלה

אני הולכת עם מכנסי שרוואל ומעליהם חצאית 3/4. יש אנשים שמתנגדים לזה- כמו המנהל באולפנה שבה אני עושה ש"ל... לפי דעתי זה הרבה יותר צנוע- כי אני לא הולכת עם חצאיות קצרות בלי מכנסיים מתחת. רציתי לשאול אם יש בזה בעיה הלכתית. תודה רבה ושבת שלום :))

תשובה

. שלום רב:
מבחינה הלכתית טהורה יתכן ואין בזה איסור של "לא ילבש", אבל למרות זאת יש להמנע מללכת עם מכנסיים אלו מאחר ובסופו של דבר יש כאן דינמיקה שתוביל למציאות של הליכה עם מכנסים ללא חצאית כמו כן יכולה להיות השפעה שלילית על הרגש הנשי.
מיכאל ברום.