מכנסיים מתחת לחצאית-יש איסור הלכתי?

חדשות כיפה הרב אייל קרים 30/11/02 20:53 כה בכסלו התשסג

שאלה

לרב שלום.

בתיכון בו אני לומדת המנהל (שהוא גם רב) לא מסכים שהבנות תלכנה עם מכנסיים מתחת לחצאית.

(יש לציין כי החצאית צנועה ועונה לכל דרישות ההלכה והביה"ס..)

לשאלתי למנהל ממה קביעת האיסור הוא אמר שהאופנה של לבישת מכנסיים מתחת לחצאית זאת היגררות אחרי הסביבה ואין אנחנו צריכים ללבוש כל דבר שהופך להיות אופנתי, מה גם שהמנהל אמר שהוא לא קבע את ה"חוק" הזה לבד אלא, התייעץ עם רב שדוגל בצייונות (אחד מהראש שלנו-בנ"ע..) והרב הזה אמר למנהל שאין שום סיבה שנלך כך.

אני לא מבינה למה! זה מרגיז אותי ואפילו לא מרשים לנו ללכת עם חצאית ארוכה ומתחת מכנסיים ביום חורפי-נגד הקור.

הייתי רוצה לדעת מה דעתו של הרב בעניין זה..

תודה מראש!

תשובה

גם אם יש צדדים להיתר, אם המנהל שהוא רב, כפי שאמרת, רואה שיש צורך חינוכי לאסור זאת, דברי אינם מעלים ואינם מורידים, ויתכן שלמנהל יש ראיה כוללת ורחבה יותר, והוא מבין שאצל בנות מסוימות החצאית תתקצר אט אט...

שלום
אייל קרים