מכנסיים בביכנ

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 30/11/03 12:20 ה בכסלו התשסד

שאלה

שלום,

בסניפנו הולך להיפתח שבט יובל ובו בנות לא דתיות.

ההיכל הגדול בסניפנו הוא גם בית הכנסת של הסניף שכולל ארון קודש וכו..

אנו לא רוצים להכריח את הבנות החניכות להגיע עם חצאית כדי שזה לא יראה ככפיה דתית.

האם יש אפשרות שחניכות אלה יגיעו עם מכנסיים?

בתודה מראש,דניאלה

תשובה

שלום וברכה

לאחר שקבלתם החלטה שיבואו בנות לא דתיות. הרי אין איסור שיכנסו עם מכנסיים לתפילה. אין אני מצוי במהות ההחלטה ביחס לצרופן של בנות שאינן דתיות ולכן לא אתייחס לעצם ההחלטה. אולם ישר כח שאתם מקרבים אוכלוסיה רחבה יותר. אתגר זה מטיל עליכם אחריות חינוכית משמעותית ביחס לסניף וצביונו

בברכת הצלחה
מאיר נהוראי