מכירת מחלה

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/11/12 23:17 יד בכסלו התשעג

שאלה

כבוד הרב,

אני סובל ממחלת נפש קשה ומצאתי ספרים שכותבים שניתן למכור מחלה לנכרי ואף מחלת נפש.

השאלה שלי איך אני אמור לעשות את זה ע"פ הדינים של מכירה לנכרי/ קניינים וכדו': האם פשוט להגיד לגוי "אני מוכר לך את המחלה שלי" ולפרט מהי ואז לתת כסף.. או שצריך לעשות קניין סודר או משהו כזה?

מודה לך על העזרה

בתקווה לישועת ה'

תשובה

שלום וברכה!

אילו היתה קיימת האפשרות למכור מחלה כמה טוב היה לנו, אך אין דבר כזה. אין תבונה ואין עצה נגד ה'! הדרך היחידה להיפטר מן המחלה היא בשני מישורים: המון תפילה ובקשת רחמי שמים, בדיקת המעשים וחיפוש אחר הליקויים בקיום מצוות, מידות, לימוד תורה וכד' כדי לתקנם לצד המישור השני והוא הכנת הכלים לשפע האלוקי ע"י הפעולה הארצית של טיפול רפואי מקצועי.

כולי תפילה להקב"ה שישלח לך במהרה רפואה שלמה מן השמים - רפואת הנפש ורפואת הגוף!

חיים בריסק