מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/03/09 09:53 כט באדר התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום,

אשמח לדעת אם מותר לי להשאיר מוצרים אלו בדירה ולמכור אותם או שהם חמץ גמור וא"א להשאיר

קינואה?

עדשים?

בורגול?

התבשילים המעורבים שמכינים מהם חמין הכוללים:

כוסמת, אורז מלא וגרסי פנינה

תודה רבה,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

בורגול, כוסמת - חמץ גמור ואין להשאיר בדירה [במקרים מיוחדים ובמקומות מסחריים מוכרים לגוי]

אורז מלא, עדשים, קינואה - אינם חמץ - רוב ישראל אינם אוכלים אותם בפסח אבל משאירים אותם בדירה גם אם לא מוכרים חמץ.

גרסי פנינה - איני יודע מה זה

בברכת חג שמח וכשר
דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן