מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 27/03/12 10:59 ד בניסן התשעב

שאלה

שלום

בביתינו אנו נוהגים, במקום למכור את החמץ, לסיים מה שאפשר ולזרוק את הנותר. עם זאת, יש לנו קצת כדורים ותרופות טבעיים המכילים בין השאר קמח או ברנדי [ויטמין סי, רסקיו רמדי]. הם לא זולים ואני לא רוצה לזרוק. האם חובה למכור מוצרים אלו?

תודה רבה וחג שמח

נעם

תשובה

שלום וברכה!

ראשית יש מצווה לבער חמץ ועשייתה ע"י שריפה ולא ע"י זריקה. ברם, ישנה שיטה האומרת שניתן לבער ע"י אכילה, אך שוב לא ע"י זריקת הנותר. לכן את החמץ הנותר לאחר האכילה יש לבער כמנהג ישראך סבא.

לגבי התרופות וויטמינים המכילים חמץ - יש למכור אותם במכירת חמץ.

בברכה,

חיים בריסק