מכירת חמץ עם שימוש חלקי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/04/16 22:58 כב בניסן התשעו

שאלה

שלום הרב,

א. לפני פסח שמנו מוצרי חמץ וכאלה שהיו פתוחים לפני פסח במחסן, ועשינו עליהם מכירת חמץ.

ביום טוב שביעי של פסח הבאתי מהמקרר לשולחן בקבוק יין לקידוש, וכשהוא הגיע לשולחן הסתבר שהוא בקבוק שפתחנו לפני פסח ואין עליו חותמת כשרות של פסח. בנוסף באחת הארוחות חיפשנו יין לשתות בסעודה, והרמנו בקבוק, ובדקנו אם הוא כשר, ומסתבר שאין עליו חותמת כשרות כמו שחשבנו.

הבנתי שאם מרימים משהו לא כשר לפסח שברשותנו זה נחשב לקיחה ומבטל את כל המכירה. האם זה נכון? האם כל החמץ והמוצרים שאינם חמץ אך שהיו פתוחים לפני הפסח- נחשבים עכשיו חמץ שעבר עליו הפסח? מה דינם?

ב. אם שתינו בגביע לקידוש של פסח ביין שהיה פתוח מלפני פסח (שאין עליו חותמת של כשל"פ), מה דין הגביע?

תודה רבה,

שבוע טוב.

תשובה

שלום

א. המכירה תקפה, המוצרים מותרים בשימוש
ב. כשר, לא צריך שום פעולה

כל טוב