מכירת חמץ בערב פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/03/02 03:17 ה בניסן התשסב

שאלה

האם חובה עלי לזרוק לפח כל מוצר שהינו בחזקת

חמץ גמור-כגון אבקות מרק,תבלינים

למרות שהנני מוכרת את החמץ?

תשובה

בס"ד

עדיף לא למכור חמץ כלל כיון שהמכירה נועדה בעיקרה בשביל בעלי עסקים ולא בשביל בעלי בתים. אנחנו משתמשים בה היום גם לבעלי בתים שיש בביתם חמץ וזה בדיעבד גדול.

לכן כדאי מאוד לגמור את כל החמץ עד פסח ואם נשאר משהו - לזרוק או לשרוף.

אם מדובר בכמות גדולה מאוד. כדאי להעביר לחנות השכונתית שאת קונה בה כיון שהמכירה שלה היא הרבה יותר רצינית.

אם אי אפשר - להעביר את כל החמץ למקום מחוץ לבית למחסן או למרפסת. שיהיה מרוכז במקום אחד וסגור על מסגר ובריח ולמכור.

חג שמח