שאלה
שלום וברכה.
לאחרונה פרסמנו את דירתנו למכירה.
שבוע שעברה הגיעו משפחה מחו"ל ואמרו שהם מעונינים לרכוש והם בודקים יחד עם עו"ד כמה דברים.
לבנתיים במוצ"ש הגיעה אשה שמעוניינת לרכוש את הדירה ע"מ לפתוח משרד- והיא אמרה שבאופן עקרוני היא רוצה את הדירה בכפוף לאישור משכנתא וכו' מאחר ולצערנו אנחנו שבעים אכזבות מאנשים ובעיקר מתווכים ש'לכאורה' סגרו אתנו ויותר מפעם אחת הסרנו והחזרנו את הפרסום לא סיפרנו לה שאנחנו במו"מ מתקדם עם זוג אחר. מה עוד שהזוג מחו"ל היה בעיה של מועד פינוי.
ביום ראשון התקשר עורך דין של הזוג מחו"ל שהם מעונינים לחתום. לצערי נמחק לי הטלפון של האשה (מאחר ויומן השיחות שלי בסלולר מאחסן רק 10 טלפונים אחרונים). ולא יכולתי להשיג אותה ולעדכן בהתפתחות.
היום יום ג' אחה"צ היא התקשרה שהיא מעונינת בדירה והיא קיבלה אישור למשכנתא. סיפרתי לה שאנו כבר אוחזים אצל עורכי דין עם זוג אחר. היא מאוד כעסה שלא הודעתי לה ומדוע לא חיכיתי לה, וכל ההסברים שלי שלא רציתי לצאת קירח מפה ומשם לא התקבלו על ליבה והיא טוענת שמאחר ועדיין לא חתמנו חוזה עלי למכור לה!
בשניהם מדובר באותו סכום אלה שלגברת הבטחתי שאם היא רוכשת אני מסדר לה את הדירה למשרד על חשבוני (בעלות 10 -15 אלף שח) מה שא"כ לזוג.
שאלתי.
האם מאחר ומדובר במשא ומתן וזה המנהג שכל הקודם תופס אני יכול להרגיש בנוח??? מה עוד שעבר כמעט שלשה ימים עד שהיא חזרה אלי.
האם עצם זה שגם עם כן הייתי סוגר עם האשה תמיד קודם לחתימת החוזה אני או היא יכולים לחזור בנו מכל סיבה שלא יהיה, אז גם כאן שאחד הקדים זה עדין בגדר חזרה מקובלת? או שיש כאן מי שפרע???
כשסיפרתי לגברת שהשיקול הוא גם כלכלי כי להם אני לא צריך לשפץ היא הציעה שהיא תשלם ואפ' תוסיף כסף... האם במקרה שזה יהיה סכום גבוהה מותר לי לחזור מהעסקה עם המשפחה למרות שכבר העורכי דין עובדים על חוזה????
תודה מראש.
תשובה
ברגע שעורכי הדין עובדים על החוזה אתה מחוסר אמנה. ולכן בלא הסכמה של הזוג הראשון אסור לך לחזור בך
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם