מכונת גילוח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/01/02 17:49 יז בשבט התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לדעת האם ניתן להתשתמש במכונת גילוח מדגם 6890-HQ או 6715-HQ של חברת פיליפס ללא חשש, משום ששמעתי שיש בעיות עם דגמים מסוימים בנוגע לצורת הגילוח.

תודה רבה ויום טוב

תשובה

ניסיתי לברר מהי המכונה הזו ולא מצאתי
בעקרון אם הסכינים חתכים ישירות מהבשר - אסור. אם הם חותכים כמו מספרים דהיינו סכין אחת יושבת על הבשר והשניה חותכם מעליה כמו מספרים - מותר.

כדי לברר מה הדין שים את המכונה על ידך וראה האם הסכין המסתובבת מורגשת על היד - אסור.
יש מכונות שבגילוח שאינו מפעיל לחץ - מותר עם לחץ - אסור.

כעת יש לך את העקרונות - בדוק את המכונה הזאת לפי העקרונות שבידך