מכונת גילוח

חדשות כיפה הרב אלעזר אהרנסון 28/03/05 19:27 יז באדר ב'

שאלה

בס"ד

דבר ראשון ממש יפה לראות שהרב בכבודו ובעצמו כותב פה!!!!

דבר שני והשאלה..

האם מותר להשתמש באחורה של המכונת גילוח(של הפאות) בכל מכונות הגילוח?

תשובה

שלום.
באופן כללי הקריטריון לכשרות מכונות גילוח הוא שמכונה שעוקרת את השערה מהשרש אסורה ונחשבת כתער. אם המכונה גוזרת את השערה במרחק (אפילו מזערי) מהשרש, היא מותרת.
קריטריון זה נוגע גם לסכינים המסתובבים וגם למיישר הפאות, שגם הוא לא תמיד עומד בו. לאחרונה ראיתי שהרב מרדכי אליהו שליט"א העיר שגם מיישר הפאות במכונות הגילוח צריך בדיקה ויש בכך הבדל בין מכונה למכונה.
באופן כללי ניתן לומר שכמעט בכל המכונות, כאשר מותחים את העור, ודוחקים את המכונה בחזקה אל העור, ומעבירים את המכונה בניגוד לכיוון צמיחת השערות, תמיד השערה תיעקר מהשרש, ולכן צריך להזהר מכך.
הרחבה בנושא כשרות מכונות גילוח ניתן לראות בתחומין כרך יג וכרך כב, במאמריו של הרב ישראל רוזן ממכון צמת.
כל טוב ולהתראות