מיתון וכבוד השבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/10/02 15:13 יד בחשון התשסג

שאלה

האם 2 החלות בשולחן שבת צריכות להיות בגודל שווה וזהות?

האם גם פיתות זה בסדר?

האם זה בסדר לקנות בתקופה של צנע כלכלי, כמו עכשיו, חלות פשוטות ולא יקרות וטעימות כמו שתמיד היינו קונים,

או שצריך להתאמץ ולהדר לכבוד השבת?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)לא חייב גוגל שווה.
2)פיתות או לחמניות זה גם בסדר.
3)צריך להתאמץ ולהדר לכבוד שבת.והשם יחזיר לך את הכסף.

ראי נא את הנאמר בתלמוד בבלי מסכת ביצה דף טז עמוד א

כל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד יום הכפורים, חוץ מהוצאת שבתות והוצאת יום טוב,

והוצאת בניו לתלמוד תורה. שאם פחת - פוחתין לו, ואם הוסיף - מוסיפין לו. אמר רבי אבהו: מאי קראה - תהלים פא תקעו בחדש שופר (בכסא) מסורת הש"ס: בכסה ליום חגנו, איזהו חג שהחדש מתכסה בו - הוי אומר זה ראש השנה, וכתיב תהלים פא כי חק לישראל הוא משפט לאלהי יעקב. מאי משמע דהאי חק לישנא דמזוני הוא - דכתיב בראשית מז ואכלו את חקם אשר נתן להם פרעה. מר זוטרא אמר מהכא: משלי ל הטריפני לחם חקי.

תניא, אמרו עליו על שמאי הזקן, כל ימיו היה אוכל לכבוד שבת. מצא בהמה נאה אומר: זו לשבת. מצא אחרת נאה הימנה - מניח את השניה ואוכל את הראשונה. אבל הלל הזקן מדה אחרת היתה לו, שכל מעשיו לשם שמים. שנאמר תהלים סח ברוך ה' יום יום. תניא נמי הכי: בית שמאי אומרים: מחד שביך לשבתיך, ובית הלל אומרים: ברוך ה' יום יום.

בברכה ,

עוזיאל