מישהו קידש אותי בסניף - הצילו!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/11/02 15:54 כג בכסלו התשסג

שאלה

לפני חודשיים קרה לי משהו מאוד מביך... מוזר לי לומר את זה וכשאני חושבת על זה בא לי לבכות!

מישהו מהסניף שלי, שנה מתחתיי, הביא לי חתיכת ענף ואמר לי"הרי את מקודשת לי" לא את כל הפסוק אלא רק את 3 המילים האלו!

ואני מרוב טיפשותי לקחתי את הענף... זה לא שהוא פתאום בא והביא לי את זה... פשוט, שאני הייתי אם חברה שלי וצחקנו... ודיברנו על זה שמתאים לנו להתחתן, בצחוק.

אולי אי אפשר להבין את הקטע הזה ה"בצחוקים" האלו שיכולים לגרום לדברים כאלו חמורים... וגם שממש לא מתאים לי אישית לעשות את הדברים האלו! אבל אני טעיתי!!!!! ואני ממש מפחדת!!!

האם זה נקרא שאני נשואה?!

אני לא יודעת מה לעשות אם עצמי- זה מפחיד!

אמרו לי שזה לא נקרא שאני נשואה בגלל שהיה רק עד אחד- וגם שזה אפילו לא נקרא כי בנות לא נחשבות עדות וגם אמרו לי שזה לא נקרא בגלל שהוא לא הביא לי משהו ששייך לו ענף אז בבקשה!!!

אם אפשר לעזור לי...

סיפרו לי שפעם משהו כזה קרה למישהי ואח"כ היא התחתנה שוב והיא לא ידעה שהיא נשואה כבר, וכעבור זמן קצר בעלה נפטר ומישהו אמר לה שזה בגלל שהיא כבר נשואה...

זה מאוד מסובך ואני מקווה שכתבתי את כל הפרטים החשובים...

תודה רבה מאוד!!!!

תשובה

בס"ד

אם לא היו שני עדים - אין כאן קידושין. אבל אם היו עדים את מקודשת, וצריכה לקבל גט.

אני לא מפרט את כל פרטי ההלכה כאן באתר תתקשרי אלי 053-742112 או לרב אחר שאת מכירה והוא יאמר לך מה לעשות.

לאחרות אני אומר אם נתקלת במצב כזה שמישהו נותן לך חפץ כלשהו ואומר לך "הרי את מקודשת לי" או "הרי את אשתי" וכל מילה שזו משמעותה - זירקי את החפץ מיד על הרצפה ואימרי לא!!

חוץ מהחתונה כמובן!