מיקרוגל שמשמש לבשרי וחלבי

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 25/02/14 00:42 כה באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת אחת ולתמיד האם מי שלא מקפיד על כיסויים במיקרוגל אוכל בעצם טרף במידה והמיקרוגל משמש גם לבשרי וגם לחלבי (כמובן בלי לחמם ביחד אבל כן כמה פעמים באותו יום מכניסים חלבי ובשרי לסירוגין), ואם כן באיזה מקרים? ואם לא באיזה מקרים? והאם במידה וכך נהוג אצלנו, אז המיקרוגל טרף? השאלה חשובה כיוון שבמשפחה שלי לא מקפידים ואני לא יכולה לשלוט על זה, אלא אם כן זה ממש חד משמעי ולכל הדעות, זה מאוד חשוב לי כמה שיותר פירוט על זה, תודה רבה!

תשובה

שלום,

כיוון שבחימום במיקרו אדי המאכל עוברים מתבשיל לתבשיל דרך דפנות המיקרו,

לא ניתן להשתמש במיקרוגל לחלבי ולבשרי אחד אחרי השני באותו יום ללא כיסוי, או של החלבי או של הבשרי.

אם עושים כך בביתך, לכתחילה עלייך להימנע משימוש במיקרוגל. הוא לכל הפחות ספק טרף, ולא ניתן להשתמש בו ללא הכשרה (ניקוי המיקרוגל היטב והכנסת כוס מים לשתי דקות) והנהגה מחודשת של כיסוי או החלבי או הבשרי.

אולם אם הדבר קשה לך מאוד, ואף יגרום למתחים בינך ומשפחתך, יש מתירים לשים את האוכל שאת מחממת במיקרוגל בתוך כלי עם כיסוי טוב, וכך האדים מהמיקרוגל לא יגיעו לאוכל, והמאכל הספציפי הזה יהיה כשר.

בברכה ובהצלחה,