מיצוי פנימי אמיתי

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 13/07/12 17:15 כג בתמוז התשעב

שאלה

אני לומד בישיבת הסדר..

אני עובר תהפוכות דתיות, מנסה להיכנס לעולם הישיבות, אבל משום מה משהו תמיד חסר ומחזיר אותי כביכול אחורה.

אני מרגיש שהאישיות שלי נבנתה על ידי פסיפס של החברה, שחלקים חלקים בי הם מכלול גדול של החברה שבה אני חי.

האנדרלמוסיה המתמדת במחשבות שלי נעשתה בעיקר לדעתי מהרצון להוכיח ועצמי ולאחים שלי שפשרות (מהמילה פשרה) לעולם לא הדרך, אחי למד בהסדר 5 שנים והיום הוא לא חובש כיפה, הוא מאמין שאולי יש מוסר אחד..אבל אמת הוא דבר שבני אדם המציאו על-מנת להלביש בצורה יותר טובה את המוסר.

אני מודע לכך שחלק מהבניה העצמית זה הנפילות והבירור העצמי הזה..אך עדיין אני מפחד שהמאמצים שלי והנוכחות שלי במערכה הכול כך לא עדינה הזאת תלך חינם לבסוף, שאני יתייאש והבית היהודי שאני חולם עליו יתנפץ לי בפנים.

אנה כוון אותי בקראית ספרים, בראיה קלילה יותר על המרחב הכול כך צר הזה בראיה הממוזערת שלי, בחיזוק אמיתי ונכון לקב"ה ולא כדרך מילים כבדות שלא שוקלות.

תודה מראש: גפן

תשובה

גפן יקר,
החיפוש אחר האמת וקרבת אלוקים באמת הוא דבר מקודש מאד כולל כל הבלבולים והספקות שבדרך. וחז"ל אומרים: "מי שחפץ באמת הקדוש ברוך הוא שולח לו מלאך של אמת". ואין לי ספק שגם אתה תזכה למלאך כזה.
אני מליץ לך להכנס לאתר "לב הדברים" ולראות שם את השיעורים. בפרט נראה לי מתאים לך הספר "הלב והמעיין" שאפשר לרכוש ב"לב הדברים" 02-5667567
השם איתך. חזק ואמץ
ארז