שאל את הרב

מילים לעידוד

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/08/05 10:50 ה באב התשסה

שאלה

בס"ד רביעי ה מנחם-אב ה'תשס"ה

לכל עם ישראל

דפדפתי בשאלות ותשובות באתר, ואני מבקשת להתייחס לכל בני ישראל שהציפי'ה למשיח או /ו החשש הגדול שחס וחלילה תתקיים ההתנתקות מקשה עליהם כמו על כולנו.

בתחילה ברצוני להגיד שקטונתי..., ובכל זאת מספר מילים. אנו מרגישים שעשינו הכל: דורון, תפילה וצדקה-ובכל זאת משיח לא בא, או לפחות לא התבטלה גזירת ההתנתקות. אבל !!! כל ההיסטוריה שלנו יש בה ימים ותקופות קשות. נסו לחשוב על יהודים מאמינים בתקופת השואה, שעל פניו נראה היה שחס וחלילה ה"רע" נצח, נסו לחשוב על כל היהודים שחיו בזמן שבית המקדש היה קיים וראו בחורבנו. כל מי שראה מעבר לקוצר רוח שלו (המובן בהחלט) אולי לא הבין בהגיון אבל, ברמת האמונה ידע שהכל מאת השם וזהו שלב שעוברים לקראת הגאולה הגלוי'ה, וכולנו מכירים את הסיפור על רבי עקיבא שראה שועל יוצא מקודש הקודשים והדבר רק חזק אותו באמונתו. גם בתפילה אנו אומרים ...יוצר אור ובורא חושך... ועולם הבריאה (של החושך) הוא מעל עולם היצירה (של האור) כי באמת בתקופות של חושך (ברמה הפרטית והכללית) אנו נדרשים לאמונה חזקה וגדולה יותר.

עלינו לעשות (בכל תחומי החיים) מה שעלינו לעשות, ויחד עם זאת לדעת באמת שאין עוד מלבדו. ברצוני להגיד לכולכם אין לכם מושג כמה אתם נוער יקר חזקתם אותי ורבים כמוני במעשים שלכם כאשר ראינו את התפילה שלכם, ומסירות הנפש שלכם בימים של חום וקושי. תבורכו !!! מכאן תדעו שיש לכל המעשים שלכם השפעות טובות שאין אתם משערים מהם, ואני בהחלט מתכוונת גם להשפעות ארציות (את ההשפעה במרומים אין אנו יכולים אפילו לתאר לעצמנו). אם יורשה לי אני רוצה לבקש מכם שאת כל האנרגי'ה והאמונה שיש לכם תכוונו גם לאפיקים חברתיים. אני רוצה לבקש מכם שתפנו לרבנים איתם אתם בקשר לערוך עצרות תפילה וזעקה על עם ישראל הרעב והעני ממש, שתארגנו עצרות למען כל עובדי הרשויות שעובדים ומלינים את שכרם,שתעוררו רעש גדול על כל הנכים, הקשישים והחלשים שרומסים את כבודם כאן בארץ ישראל.

מי יתן ותאזרו כח להמשיך באמונה שלימה לעשות, ונזכה לבואו של משיח צדקנו במהרה בימינו אמן !

תשובה

כתבות נוספות