מילואים בזמן ההתנתקות

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 15/04/05 11:17 ו בניסן התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב

נקראתי לשירות מילואים בתקופת ההתנתקות-גירוש המתוכננת (שב"ה לא תקום ולא תהיה) אך לא לגזרה עצמה אלא לאיזור אחר בארץ וזאת ככל הנראה לשחרר חיילים סדירים האמורים לבצע המשימה האם ישנה בעיה עם הלכתי למילואים וזאת למרות שלא אשתתף בפועל בתכנית? האם אחשב כמסייע לדבר עבירה ולכן עלי לסרב? אציין שאני קצין מילואים וישנם חיילים תחת פיקודי.

תשובה

שלום וברכה

אין לי כל ספק שמותר וחובה לשרת במלואים גם בתקופת ההתנתקות באזורים אחרים בארץ. שואלים ודורשים לפני החג שלושים יום ואין לי את הפנאי להאריך אבל בתקופת השרות שלנו בצבא עשינו מעין 'קולות' גדולות יותר. למשל להקפיץ פלוגה בחמת גדר בשבת כדי לשמור על נופשים שהמקרה הזה הוא הרבה יותר בעייתי מהשאלה שאתה שואל.

לך ושמור על עם ישראל ללא כל יסורי מצפון

בברכה
מאיר נהוראי