מיחם בפסח- המשך

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 07/04/11 12:20 ג בניסן התשעא

שאלה

כבוד הרב,

תודה על תשובתך לגבי מיחם בפסח. כתבתי שהנחנו אוכל (לחם או צלחת) ע"ג המכסה ע"מ לחממם.

א. המכסה לא התלכלך (לא נזל אוכל על המכסה)

ב. המכסה עשוי פלסטיק- איך ניתן להגעילו???

ג. האם לחילופין ניתן לעטוף את המכסה?

אני מקשה כל זאת מכיוון שאני מדגישה שהאכל לא נזל ע"ג המכסה ואין באפשרותינו לקנות מיחם חדש עבור פסח.

תודה וחג שמח,

נעמה

תשובה

שלום נעמה,

א. דיני הכשרת כלים בפסח חמורים מדיני הכשרה של כל השנה בגלל החומרה של איסור חמץ בפסח במשהו. גם אם מדובר באוכל מוצק כמו חלה יש חשש שפירור מהחלה נדבק למכסה בגלל החום ובגלל לחות האדים שיוצאת מהחורים שבמכסה. גם אם לא נראה לכלוך יש לחשוש.
ב. למרות שהמכסה יושב על המיחם בשעה שמרתיחים מים לפני שבת, לאחר בירור עם יודעי דבר מתברר שגם הפלסתיק של המכסים של מיחמים אינו עומד בחום של הגעלה.
ג. נראה לי שעטיפת המכסה בנייר כסף באופן הרמטי עלול לגרום לכך שלא תצליחי לסגור את המיחם לגמרי ובעקבות כך לבריחת אדים בזמן פעילות המיחם. כך שהמים לא יהיו חמים כמו שצריך לחג.
אני מציע שתנקה את המכסה באופן יסודי, במיוחד בחריצים. כדאי להשתמש גם בחומר ניקוי חריף, אם אפשר אפילו תשפכי עליו אקונומיקה, כדי שהחמץ, אם בכל זאת יישאר מודבק בכל מקום שהוא אחר הניקוי, יהפוך ל"אינו ראוי לאכילת כלב".
בברכה, דוב ברקוביץ