מיזוג נטילות ידיים

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 11/09/13 23:10 ז בתשרי התשעד

שאלה

שלום רב!

ברצוני בבקשה לשאול ארבע שאלות:

1. אם אני רוצה ללכת לשירותים לפני ארוחה שנאכל בה לחם, יש ליטול ידיים כמו בבוקר (לשפוך על ימין ואז על שמאל, שוב על ימין...לסירוגין) או שלוש ושלוש? וגם מה סדר הברכות, קודם אשר יצר ואז על נטילת ידיים או הפוך?

2. האם אחרי נטילה רגילה לאחר שירותים מותר לשתוף מיד את הידיים עם סבון ותוך כדי השטיפה לברך, ורק אז לנגב? ואם לא, אז איך?

3. אם אני אוכלת ירק מסוים לראשונה בחיי, קודם מברכים פרי האדמה ואז שהחיינו או הפוך? ואם מישהו בירך על הירק כבר ויש לי רק להגיד "אמן", אז מה הסדר?

4. האם יש מקום או אתר כזה שאפשר ללמוד ממנו הלכות ניהול הבית היהודי בכלליות? כמו כאלה שחוזרים בתשובה ולומדים את הכל מהתחלה: איך סדר הדברים בקבלת שבת, בחגים, מנהגים, איך נכון להשתמש בפלטה, שמירה נכונה על כשרות במטבח וכו'. מדובר על אזור אשדוד. עדיפות לאתר אינטרנטי.

תודה רבה וחתימה טובה לכל עם ישראל!

תשובה

לשואלת: שלום,
1. לאחר היציאה מהשירותים צריכים לרחוץ ידיים היטב לנגב ולברך אשר יצר ואח"כ ליטול ידיים עם כלי לסעודה.
2. יציאה מהשירותים אינה מחייבת נטילה אלא שטיפה היטב וכאמור לעייל ועל כן יש לרחוץ לנגב ואז לברך.
3. רבים נוהגים לברך על המאכל ואח"כ שהחיינו אבל אפשר בהחלט לברך שהחיינו ואחר כך על המאכל ויש לזה אפילו עדיפות.
4. ישנם הרבה אתרים ומומלץ על אתר ישיבה עם שיעורי "פניני הלכה" ועוד יותר מזה מומלץ למצוא רב באופן אישי ומימנו ללמוד.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה