מידע לא נעים שאלות נוספות

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 12/09/06 22:52 יט באלול התשסו

שאלה

לפני מספר ימים הציעו לי בחורה מגוש קטיף היות ואני משרת במשטרת ישראל והייתי בעוונותי הרבים במעגל השני של הגירוש האם מותר לי לספר לה על זה למרות שהקשר על פניו נראה טוב למרות שזה יכול לגרום לי ולה עוגמת נפש

שאלה שניה איך אני יכול לכפר על היותי משתתף בגירוש מבלי לפגוע בעבודתי ותפקידי במשטרת ישראל

שאלה שלישית האם המלחמה האחרונה בלבנון היא עונש על הגירוש השאלה נשאלת אחרי שמספר אנשים אמרו שכן ואני לא הסכמתי להם

תודה רבה ושבוע טוב

תשובה

שלום
א. כפרה על חטא בנויה מחרטה על העבר, עזיבת החטא וקבלה לעתיד לא לשנות בו וכן לעזור ככל יכולתך הן למגורשים והן לנסות להרבות אהבת א"י ואהבת ה' בלב הבריות שהרי לטעמי זה שורש הדבר שיחבר יותר את העם לאבינו שבשמים ולא"י ויסיר מחשבות רעות אלה מלב החושבים כך. כל שיכול אתה להמשיך התפקידך במשטרה שהם בדר"כ תפקידים מועילים וחשובים
ב. איני חושב שחובה עליך לספר כמו כל דבר אישי בינך לבורא עולם, אך יתכן שבמהלך הקשר אם בעז"ה יתפתח ותכירו טוב יותר אזי יש לשקול לספר מתוך הבעת חרטה שאתה חש.
ג. איננו בקיאים בחשבונותיו של מקום על מה בדיוק מגיע עונש ודי לנו לעסוק בישובו של עולם ולהעמיק את אמונתנו גם ללא עיסוק בדברים אלה

שנה טובה
אלישע פיקסלר