מידות

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 04/01/06 20:59 ד בטבת התשסו

שאלה

שלום,רציתי לדעת מה עדיף לקחת מידה אחת ולעבוד עליה או הכל......

או אולי רעיון אחר יצרתי,

אני מאוד רוצה לתקן את המידות שלי.איך?

תודה

תשובה

בעז"ה

שלום רננה,
קודם כל אני רוצה לברך אותך- על הנכונות ועל היוזמה. תיקון המידות הוא עיקר העבודה בעולם הזה- זוהי עבודה שתפקידה להגדיר את הדבר הכי חשוב מבחנתי- מי אני? מי אנחנו? ברמה הכי בסיסית.

ראשית, דעי לך שכמו כל דבר גדול - אין זו משימה קלה... תיקון אמיתי ושורשי של אפילו מידה אחת פגומה דורש עבודה רבה- אבל כך זה בדברים גדולים, אמיתיים ועמוקים באמת ואינני מתכווין להרפות את ידיך אלא ההפך רק להמליץ שתאזרי בסבלנות התמדה ואורך רוח.

לגבי איך עושים את זה בפועל.
אין כלל מוחלט... כל אדם שונה ולכל אחד דרך משלו.
אפשר לקחת מידה אחת (שאת יודעת שאצלך היא בעייתית במיוחד) ולעבוד עליה חזק.
אך אסור להזניח את שאר המידות- אי אפשר להיות מתורנים במידה אחת ומושחתים בכל השאר, אבל לשים דגש מיוחד על מידה ספציפית אפשר.
מה עוד????
ללמוד תורה- על תיקון המידות, על אותה המידה, מוסר ומחשבה ולימוד בכלל- אין כמו לימוד תורה לצרוף בהם את הבריות ולעשותינו אנושיים.
לעשות חסד- ממש לחפש, לא משנה על איזה מידה עובדים לחפש לעזור לאנשים ולהשפיע טוב.
להקדיש זמן ומחשבה- לבדוק את עצמינו, מה אנו עושים טוב ומה עוד צריך תיקון, איפה נפלנו ואיפה עמדנו בגבורה. כמה דקות פעם ביום או לפחות פעם בשבוע.
וכמובן להתפלל...

חזקי ואמצי וה' יהיה עמך

אור
צוות ישיבת צפת