מידות

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 16/02/15 23:06 כז בשבט התשעה

שאלה

שלום איך אדע שאני מתוקן במידות שלי אני רוצה להיות כמה שיותר שלם במידות ועוד דבר אני לפעמים מקנא בחבורתא שלי שהוא יודע יותר טוב ממני. למה אני מרגיש ככה ואיך אני יכול לא להרגיש ככה תודה מראש

תשובה

אנחנו אף פעם לא מגיעים להיות מתוקנים במידות. אנחנו יכולים להשתפר עוד ועוד. להתקדם. אך שלמות של מידות לא שייכת בנו.
קנאת סופרים תרבה חוכמה. אולם כשם שאין אנו צריכים להתגאות ביכולות השכליות שלנו, שהרי הם לא קיימים בזכותינו אלא ניתנו לנו על ידי ה'. כך אין צריך לקנא בכך. אנו צריכים לשאוף לעשות ככל הניתן טוב באמצעים שהקב"ה נתן לנו.

מה עושים אם יש קנאה?
מנסים להתבונן ולחשוב עוד פעם ועוד פעם על כך שהקב"ה נותן לכל אחד יכולת הבנה שכלית שונה. יכולת זיכרון שונה, כשרונות שונים, ושמה שצריך לעניין אותי זה מה אני עושה עם מה שהוא נתן לי. ושיכול להיות שיש אחר שיודע יותר ממני אך הקב"ה מרוצה יותר ממני כיוון שאני עשיתי עבודה גדולה יותר עם מה שניתן לי.
זה פשט המיימרא של חז"ל שאדם לא צריך לשפוט את חברו עד שיגיע למקומו. כך מבאר זאת בעל התניא.