מידות

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/09/01 01:09 ח בתשרי התשסב

שאלה

איך אפשר לפתח יותר רגישות לרגשות החברה בנושאים שאנחנו לא רואים עין בעין איתם?(ז"א איך אפשר למנוע מפרוש לא נכון של מעשינו ודיבורינו??)

תודה וגמר חתימה טובה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

דנה שלום,

לצערי רק עתה הגעתי לשאלתך ואני מקווה שיש שלתשובה משמעות גם אחרי הימים הנוראים. אולי, דווקא עכשיו יש ערך גדול לעיסוק בשאלות אלה. יש בכך עדות להשתדתלות לתיקון המידות גם בימי "שגרה" ולא רק תחת "איום" הימים הנוראים.

ניתן להרחיב כיצד להתמודד עם שאלתך. אבל, כיוון שאנו עסוקים עכשיו בקריאת חומש בראשית אסתפק בשתיים - שלש הערות.
ראשית, האבות, נקראים ישרים, והנצי"ב הרחיב בכך בהקדמתו לחומש בראשית. מסתבר ששם זה בא לבטא תכונה יחודית בהם אותה אנו צריכים ללמוד. מהי ישרות? ישרות זו היכולת לבחון את האחר לא דרך המשקפיים שלי. ישרות זה היכולת לבטא עמדה מוצקה לא דרך הרצונות הסובייקטיביים שלי אלא תוך התחברות מקסימאלית לאובייקטיביות.
לכן, תלמידיו של אברהם אבינו מתייחדים ב"עין טובה". זה לא שהם מתרשלים בניתוח המציאות. זה לא שהם "מחליקים". להיפך! אבל נקודת המוצא שלהם היא ראיית הטוב. נקודת המוצא שלהם היא לימוד זכות. כשנוהגים כך, מצליחים לראות תמונה שלמה יותר ולעיתים מתברר שכל הכעס שצברנו - מיותר.
בה בעת, במצב זה, כשמתבררת האמת אנו מסוגלים לגייס את כל העוצמה כדי להלחם על עמדתנו הצודקת.
מסתבר, שעין טובה מוסיפה לבירור האמת בעולם!
אני ממליץ לך לרכוש ספר שנקרא "הצד האחר של הסיפור". הוא יסייע לך בכל ענייני לימוד הזכות.

בהצלחה,

שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן