מידות

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 12/09/16 21:26 ט באלול התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום

לצערי עשיתי טעות שאני מתחרטת עליה מאוד היום, ציינתי בקורות חיים שלי סעיף לא נכון, שקר גמור (משהו שאחותי עשתה ולא אני) כדי להרשים וכדי להתקבל למקומות עבודה. ושלחתי את הקורות חיים האלה דרך אתר באינטרנט להרבה מקומות עבודה. בפעם הראשונה שזומנתי לראיון והמראיינת העלתה את הנתון השקרי הרגשתי רע מאוד מאוד, ובכל מקרה לא התקבלתי לעבוד שם, לשמחתי יש לציין. והחלטתי גם למחוק את זה מהקורות חיים שלי וכך עשיתי ועכשיו הקורות חיים מתוקנים, אממה, יש בעיה, הקורות חיים הלא טובים נשלחו באותה עת לעוד מקומות. שאני עכשיו מידי פעם מוזמנת אליהם וזה ממש רודף אותי כי נגיד היום הלכתי לראיון ושוב בראיון העלו את הנקודה הזאת, וזה מצער אותי שעוד מקומות שאני מוזמנת אליהם קיבלו את הקורות חיים הלא טובים, ואני לא יודעת מה לעשות,אני גם הפלתי את עצמי כי לא מתחשק לי ללכת לעבוד בשום מקום מהמקומות האלו עכשיו רק בגלל זה,

מה אני יכולה לעשות עם המצב הזה כדי להרגיש אחרת ? זה מפריע לי

תודה

תשובה

ראשית יישר כח שזה מפריע לך.
זה מראה על נפש גבוהה שלא סובלת שום חטא וסטייה מהדרך הישרה הטובה והנכונה.
לגבי התיקון: תשלחי את קורות החיים המתוקנים מחדש לכל המקומות ששלחת, ותצייני שחלה טעות בקורות החיים הקודמים ולכן את שולחת בחזרה.
כמו כן, בווידוי של כל יום עד כיפור הקרוב, וכן בכל הווידויים שאומרים בתפילות של יום כיפור תוסיפי פרט זה בלשונך (אנחנו מציינים גנבנו, ואז תאמרי גנבתי דעת הבריות בכך ששניתי את קורות החיים), ואת שלום וביתך שלום וכל אשר לך שלום.
הקב"ה שראה את סבלך וכאבך מהחטא יעזור לך להתקבל במהרה וביושר לעבודה חדשה.
בהצלחה.