מידות מקוה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/12/02 21:50 ו בטבת התשסג

שאלה

אני מעוניין לבנות מקווה. מה המידות וההלכות השונות? האם יש מגבלה לחפור "בשטח"?

תשובה

בס"ד

מידות המקוה הרגילות הן ארבעים סאה. דהיינו אמה על אמה בגובה שלוש אמות.

אם אמה היא 48 ס"מ כדעת רבי חיים נאה הרי זה ארבעים ושמונה כפול ארבעים ושמונה כפול שלוש סמ"ק

ולדעת החזו"א הרי זה חמישים ושש כפול חמישים ושש כפול שלוש סמ"ק.

בדרך כלל קשה לטבול במקוה כזו קטנה ועושים מקוה יתר גדולה שאשה יכולה לעמוד בה והמים לפחות עד טיבורה.

יש צורך בשני אוצרות זריעה והשקה שכל אחד מהם יכיל כמות כזו של מים.

חשוב מאוד שיהיה ליוי צמוד בעת בנית המקוה לראות שאין זחילה ושהכל על מקומו בשלום.
יש בזה הרבה מאוד הלכות שאי אפשר לפורטם במקום זה אבל הדבר אפשרי לחלוטין

בהצלחה