מחתרות

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 05/11/06 17:36 יד בחשון התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

במסגרת עבודה לבית הספר אבקש לדעת מהי דעת הרב על מחתרת יהודית שפעלה כנגד הכיבוש הבריטי, תמיכה בה או סיוע לאנשיה כו שנעשה בזמן הקמת המדינה.

אשמח לקבל מקורות תורניים בנושא.

בתודה מראש שני

תשובה

הדיון מתחלק לשנים, כלפי הבריטים וכלפי הציבור היהודי. כפלי הבריטים הדבר פשוט שאין תוקף לשלטון גויים במה שסותר את דין התורה- התורה יעדה את א"י לשלטון יהודי.
כלפי היודים הדבר מורכב שהרי בפעולותיהם הם סיכנו את הציבור ובעל כורחו של הציבור, ומצד שני ללא הלחץ שהפעילו על הבריתים לא היינו זוכים למדינה.
יעויין בספרו של הרב שאול ישראל זצ"ל- "עמוד הימיני".
הרב בר-אלי