מחשב ותשעה באב

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 04/08/11 15:29 ד באב התשעא

שאלה

בס"ד

שלום הרב !!

1. האם מותר לסדר את חדרי בצום תשעה באב ?

2. האם מותר לשחק (דווקא לשחק) משחקים במחשב בתשעה באב?

3. האם מותר לקרוא מיילים ולסדר קבצים במחשב בתשעה באב ?

רוב תודות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום נתנאל,

1. אם אתה רגיל לסדר כל יום, מותר בט באב. השקעה מיוחדת של ניקיון וסדר - רק אחרי חצות. מנהג של הסבתות הירושלמיות היה לעשות "ספונג'ה" רצינית אחר חצות כסימן לקבלת המשיח.
2. משחקים עם אלימות אסורים כל השנה. לגבי משחקי מחשבה נראה פשוט שמשחקים לשם חוייה ועונג. אם כן ברור שאין לעשות כן. אם זה עוזר לעבור את הצום ואתה חייב להעסיק את עצמך כדי להצליח - מותר אחרי חצות.
3. דברים מצחיקים - לא; אימיילים רגילים וסידורי קבצים - כן.
בברכה, דוב ברקוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן