מחשבות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 08/12/11 20:10 יב בכסלו התשעב

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום וברכה.

רציתי בבקשה להתייעץ איתך בנושא מסויים.

אני בחורה מאוד דתייה והולכת רק עם חצאיות כבר הרבה שנים אבל כבר תקופה ארוכה יש מחשבות שמעיקות עליי , אני יודעת שיש חצאיות מאוד יפות ושזה בגד מאוד נשי אבל עדיין מציקה לי העניין שאני לא יכולה "לשלוף איזה מכנס מהארון" כביכול כמו כולם וככה יהיה לי נח יותר מאשר לבחור כל בוקר חצאית שיותר קשה לי להתאים לבגדים שלי וגם שהחורף מתחיל מאוד קר לי ואני שונאת להשים מכנס מתחת לחצאית ולכן זה מאוד מפריע לי.

אני מאוד מקפידה על ההופעה החיצונית שלי ואולי בגלל זה אני מרגישה כך.

למרות הכל אני יודעת בוודאות שלא אלבש מכנס כי מאוד חשוב לי ללכת רק עם חצאיות ואני מאוד מקפידה על זה אבל עצם זה שהמחשבה הזאת נמצאת אצלי בראש כל הזמן ולא עוברת מאוד מציקה לי ואני לא יודעת איך לצאת מזה , חשבתי שאולי זאת תקופה שתעבור אבל אני רואה שזה לא כך , אשמח אם תייעץ לי מה כדי לעשות כדי לחשוב בצורה יותר חיובית.

תודה רבה.

תשובה

לחן שלום

אם אני מבין נכון, שאלתך איננה עוסקת בשאלה מדוע נכון ללכת עם חצאית ולא מכנסיים אלא זה כבר ברור לך. הבעייה היא שקשה לך להשתחרר מהמחשבות והאי-נוחות המתלוות לכך. במקרה זה, הייתי מייעץ לך לעבוד בכמה צירים במקביל: א) לנסות להעמיק במשמעות הצניעות ובדבר שזה תורם לנפש. ישנם כיום הרבה ספרים העוסקים בנושא. ב) להיות יותר בחברת חברות שגם מקפידות להתלבש בצניעות, מציאות המעניקה תחושות נוחות וטבעיות ג) להתמודד כמו שמתמודדים עם כל מחשבה שאנו יודעים שהיא איננה נכונה ויחד עם זאת קורצת לנו - פשוט לעצור את החשיבה עוד בתחילתה ולא לטפח ולהרהר בה. ולמלא את הראש במחשבות חיוביות ושמחות, ובכלל זה גם היופי הקיים בהליכה בצניעות (דבר שמאד קשור לעצה הראשונה)

בברכה חגי