מחשבות שלא מתקיימות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 07/12/11 20:10 יא בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב.

יש מחשבות שאני חושב לעשותם, כלומר מחשבות כגון: "בשעה 3 להניח תפילין" "לעשות שיעורי בית בשעה 12"

לא משנה מה... זה לא הולך לקרות!! שום דבר לא קורה!!

כל מחשבה לא תתקיים!

זה ממש מעיק אני כבר לא יודע מה לעשות

אם יש סגולה או משהו שיכול לשפר את זה... אשמח לכך

תשובה

לאברהם שלום

אני לא כל כך מבין בסגולות, אבל אני ממליץ לך להתחזק (על ידי לימוד בספרי אמונה) באמון בעצמך ובביטחון בריבונו של עולם שיעזור להוציא אל הפועל מחשבות חיוביות. נסה לא 'לטפח' את הפחדים הללו אלא לעצור אותם כבר בתחילתם. כלומר אל תשקע בכיוון חשיבה פסימי כיצד הדברים לא מצליחים, אלא הפוך: נסה לדמיין כיצד אתה מצליח לממש את המחשבות הללו.
יש היום הרבה סדנאות (חשיבה חיובית, קואצ'ינג) שאולי גם יוכלו לעזור לך בכיוון הזה

בהצלחה
חגי