מחשבות אצל בנות-מותר?

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 26/11/03 14:37 א בכסלו התשסד

שאלה

שלום רב!

קראתי תשובה באתר לשאלה: "האם מותר לראות סדרות מסוימות בטלויזיה?", וכפי הבנתי-פאן אחד בתשובה התמקד בעניין שעצם ראיית תוכניות לא צנועות או אפילו שמיעת מוזיקה שאינה דתית משפיעה על הנפש ופוגעת בטהרת המחשבה. כפי הבנתי, לבנים למשל צריכה להיות מחשבה טהורה כדי ח"ו לא לעבור על מצוות מסוימות... אך מה לגבי הבנות? הרי לנו אין יצר רע כשל בן? וגם אנחנו לא מצוות במצוות אלה?

לתשובתך מודה מראש

וישר כוח על התשובות הענייניות באתר

אביגיל.

תשובה

שלום וברכה

מחשבה שאינה טהורה עלולה להיות קיימת אצל שני המינים גם יחד בצורה שווה. לצערי, תכניות רבות בטלבזיה וכן הפרסומות שבניהם חוצות גבול אדום של אדם שיש לו מחוייבות להלכה ולצניעות. איני רואה הבדל משמעותי בענין זה בין בנים לבנות. כמו כן, דוקא היום אנו צריכים להגביר את הקדושה שבתוך המחנה ולעסוק בדברים יותר משמעותיים ורוחניים. אני מתקשה למצוא בטלבזיה מקור של מים חיים שיש בו כדי להשיב את הנפש
בברכה
מאיר נהוראי