מחנות בני עקיבא

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/07/01 21:43 טז בתמוז התשסא

שאלה

בס"ד

לרב שלום רב

רציתי לשאול את הרב בבקשה האם מותר לי בתור מדריך לצאת למחנה בני עקיבא כידוע לרב המחנה מעורב

ועוד דבר האם מותר לצאת לסמינריון הדרכה של בני עקיבא שגם הוא מעורב

במחינה הלכתית בגלל האיסורים הקשורים בכל העניינים של בנים-בנות

תודה רבה זה ממש חשוב לי ואשמח לקבל תשובה

תשובה

יקירי,

אין לי ספק ששאלתך נובעת מלב טהור הרוצה להוסיף קדושה והקפדה על כל פרטי ההלכה.
אך דוקא בגלל הרגשות המיוחדים שלך, ראוי שמדריכים כמוך יהיו בבני עקיבא. ככל שההתלבטויות תהיינה גדולות יותר, כך הסיכוי להפיק מבני עקיבא את המירב ילך
ויגבר.
תנועת בני עקיבא מלווה על ידי רבנים גדולים המתווים את דרכה מראשית דרכה. נכון שהמציאות השלמה דורשת תנועת נוער שונה במקצת, אך בנתונים הקיימים בני עקיבא היא שמורת טבע של קידוש ה' ברבים!
לך בכוחך זה.

בב"ח לתו"ע

שי פירון