מחנה מעורב - כן או לא?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/07/01 23:48 כ בתמוז התשסא

שאלה

שלום,

שמי אורית ואני אמורה לנסוע השנה למחנה מעפילים בבני עקיבא. כל המחנה הוא מעורב חוץ מהשינה.

השאלה היא אם לפי ההלכה מותר לנסוע למחנה כזה?

תשובה

שלום לך,
כל פעילות מעורבת בין בנים לבנות יוצרת בעיות רבות - הלכתיות ואחרות. (כתבנו על כך בכמה תשובות אחרות. את מוזמנת לעיין שם). במחנה קיץ הבעיות רבות עוד יותר. המציאות של בני נוער צעירים שנמצאים באוירה פתוחה ומשוחררת של חופש, הרחק מהבית ומכל גורם מבוגר המשגיח, כשעוסקים בפעילויות שמחלקן קל מאד להגיע לקלות ראש ולתופעות חמורות יותר – מצריכה לחשוב היטב לפני שנוטלים חלק בדבר כזה. כדאי לך להתיעץ עם רב המכיר אותך ואת המציאות המדוברת לפני שתחליטי האם לצאת למחנה, ואם כן כיצד להתנהג שם בצורה הראויה ביותר. אם אינך מכירה מישהו כזה, את מוזמנת לפנות אלינו טלפונית (6518388 - 02) ונשתדל להפנות אותך לרב שייעץ לך.
בברכה
חברים מקשיבים