מחלת הדור- פלאפון

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 17/11/15 18:51 ה בכסלו התשעו

שאלה

ערב טוב,

נראלי שכמו רבים וטובים גם אני נפלתי ברשת.. ונהייתי מכורה כבדה לפלאפון.. אמנם יש בו הרבה מאד דברים טובים, אבל לאחרונה ואולי ביתר שאת כי נהפכתי להיות סטודנטית אני מוצאת את עצמי הרבה יותר מדי מתעסקת סביבו ברמה שאני לוקחת את הפלאפון איתי לכל מקום!!!

כל הזמן בודקת בוואטסאפ וכו..

אני בטוחה שזה רק ביטוי חיצוני אולי לזה שכל הזמן אדם מרגיש שהוא צריך להיות בעניינים.. לדעת מה קורה..

לא ברור לי ממה זה נובע.. ואני באמת תוהה לעצמי איך להשתחרר מהדבר הזה..

תודה רבה :)

תשובה

יישר כח על המודעות. אכן יש מצבים בו אפשר להגדיר את הקשר ההדוק לנייד כהתמכרות. ערכתי חופה פעם שבמהלך החופה אבי החתן ענה פעמיים לשיחת טלפון. לא פשוט.
נדמה לי שהדרך הכי פשוטה היא לצור לעצמך כללים נוקשים לתקופות קצובות. למשל:
בשבוע הקרוב או בשבועיים הקרובים (עד תאריך....) אני בודקת וואטסאפ פעמים ביום בשעה זאת וזאת.
כשאני עוסקת ב X הנייד שלי יהיה סגור וכדו'.
כשאני עוסקת ב Y הנייד על רטט אולם אני לא עונה על שיחה אלא אם כן היא דחופה מאוד.
לאחר התקופה הנ"ל. תבדקי עם עצמך מה קורה. ממשיכים/ לא ממשיכים. מקשיחים/ מרפים.
אולם החשוב ביותר להמשיך כל הזמן לשמור על מודעות.
בהצלחה.